detail projektu

← všechny projekty
Jobsnap
další projekt →
Otevřít prezentaci
Jobsnap
Jobsnap
Město
Co si slibujete od účasti v Inovačním maratonu?
podporu od města
Představte svůj nápad (projekt). Co a jak nápadem řešíte. Jaký má nápad přínos pro město.
Náš cíl spočívá v rozvoji platformy, která usnadňuje hledání práce nebo brigády, stejně jako nalezení odborníků pro konkrétní práci. Toto pomůže řešit mnoho problémů, se kterými se potýkají nejen obyvatelé Prahy, ale i cizinci, kteří sem přijíždějí. Díky naší platformě, která nabízí různé možnosti hledání práce nebo brigády, budeme moci řešit mnoho sociálních a pracovních problémů, například pomoci nově příchozím cizincům lépe se adaptovat v Praze, díky absenci mnoha požadavků, jako je znalost českého jazyka nebo zkušenosti v určitých podnicích nebo odvětvích. Navíc to také poskytne příležitost lidem s nízkým finančním postavením vydělat si, poskytující dostupnost práce kdykoliv a kdekoli v závislosti na dovednostech pracovníků. Kromě toho to pomůže mladým specialistům získat zkušenosti, kteří nemohou najít práci ve svém oboru bez zkušeností a dostat za své úsilí a práci finanční odměnu.
V jaké fázi se nápad (projekt) nachází? (neověřený / ověřený nápad, rozpracovaný / zavedený projekt)
K dnešnímu dni projekt jde kvalifikovat jako ověřený nápad, protože my se potkávali se spoustou lidí, které by rádi takovou platformu používali. Kromě toho projekt už je částečně rozpracovány: už máme design pro mobilní a počítačovou verze aplikace. Kromě toho jsme začali aktivně pracovat na prototypu platformy.
Pro koho je projekt určený, definujte cílovou skupinu.
Obecně může být projekt užitečný pro každého, ale především je vytvořen pro lidí, které potřebují v práci časovou flexibilitu, možnost začít bez zkušeností a možnost komunikovat s klienty ne v češtině, a nově příchozí cizinci, kteří se snaží přizpůsobit.
Plánujete zapojit komunitu nebo cílovou skupinu během vývoje projektu?
Ano, plánujeme zapojit cílovou skupinu, aby jsme otestovali, zda se jim platforma líbí, zjistili jejich preference, vyslechli si jejich přání a zároveň ověřili, jak moc se jim líbí nové inovace.
Jaké jsou existující alternativy k nápadu (projektu) a v čem vnímáte, že je vaše řešení inovativní? Kde jste se inspirovali?
Mezi alternativy k našemu projektu jsou weby “Prace.cz”, “Jobs.cz” a “QuickJOBS”. Ale na rozdíl od nich my se snažíme poskytnout uživatelem svobodu: uživatel sám může rozhodovat kdy kde a jak dlouho on bude pracovat, jde to všechno přizpůsobit sobě. Žádný jiný projekt takové možnosti neposkytuje.
Kde vnímáte největší překážky z pohledu realizace a z pohledu uplatnění?
Největším problémem je financování IT a právníků. Budeme pracovat s osobními údaji a penězi, proto primární cíl – kybernetická bezpečnost a k tomu potřebujeme špičkové specialisty. Také na platformě se budou smlouvy a kvalitní smlouvy – základ bezpečné spolupráce zákazníků a vykonavatelů. Potřebujeme také marketingové specialisty, kteří dokážou náš projekt kreativně podat.
Představte váš tým. Jaké jsou silné a slabé stránky, jaké je zkušenost týmu s danou problematikou.
​V první fázi byli pouze dva lidé Vladyslav Storozhenko a Mykhailo Ovcharov. Během posledního měsíce jsme však do našeho týmu přibrali také designéra naší platformy a úvěrového manažera. Díky kreativitě jsme se dokázali sblížit jako tým, což nám umožnilo společně překonávat překážky a dosáhnout společného cíle.
Jaká je osobní motivace týmu se danému problému (příležitosti) věnovat?
Jako studenti a cizinci my dobře víme o problému, který v projektu budeme řešit. A my víme, že řešení existuje a my to můžeme uplatnit. Tím způsobem my pomůžeme lidem a pro lidí s natolik velkými ambicemi jako my je důležitý dělat něco, co ten svět dokáže měnit.
Proč byste měli být vybráni mezi TOP 10 nápadů (projektů)?
Zasloužíme být vybráni mezi TOP 10 nápadů (projektů) z mnoha důvodů, ale nejdůležitější je, že máme velmi silnou kreativitu a chceme naši myšlenku proměnit v realitu, tím pomáhajíce všem lidem získat možnost dalšího výdělku a také zkušenost, která jim pomůže zlepšit jejich životní úroveň a také snížit problémy s nezaměstnaností a zlepšit celkové finanční blahobyt města.
Otázky poroty

radim
jak se liší aplikace oproti např. https://navolnenoze.cz/ nebo dalších webových služeb jako např. https://www.epoptavka.cz/zadat-novou-poptavku/ ?
1.U nás uživatel neplatí za registraci, ale procento z každé provedené činnosti 2.Uživatelé mají ve svých profilech zpětnou vazbu a hodnocení 3.Při filtrování zakázek bude mít uživatel možnost najít ty nejbližší ke sobě 4.Program má messenger pro posílání zpráv, fotografií, hlasovek a videí 5.Na rozdíl od konkurentů máme intuitivní a příjemné rozhraní 6.Nabízíme překlad inzerátů do různých jazyků
iva
Můžete rozvést: uživatel sám může rozhodovat kdy kde a jak dlouho on bude pracovat, jde to všechno přizpůsobit sobě. Jak naplňujete zákoník práce?
Trvání, čas a pracovní podmínky jsou určeny zákazníkem a dodavatelem. Každý uživatel si vybírá čas, trvání a typ práce podle svých preferencí. Při vykonávání práce nás systém generuje elektronickou smlouvu s popisem práce (údaje obou stran, dobu trvání a tak dále). Typ smlouvy – DPP, řízený zákoníkem práce ČR, což také zajistí bezpečnost transakce před potenciálním podvodem jedné ze stran.