detail projektu

← všechny projekty
Projekt zastávka
další projekt →
Otevřít prezentaci
Projekt zastávka
TADAMA
Město
Co si slibujete od účasti v Inovačním maratonu?
Slibujeme si získání nových zkušeností a poznatků. Chceme také poznat nové lidi a navázat možné kontakty do budoucna.
Představte svůj nápad (projekt). Co a jak nápadem řešíte. Jaký má nápad přínos pro město.
Náš projekt se soustředí na oživení a zlepšení zastávky pražské MHD. Chceme, aby zastávka ožila a měla větší přínos pro cestující. Naším cílem je zajistit to, aby zastávka vypovídala něco o místě, kde se nachází – např. informace o tom, co zajímavého se na místě nachází, kdo významný na daném místě žil a co stěžejního se na místě událo. Vše by mělo být zpracováno v pěkné grafické podobě nalepené na zastávce nebo umístěné na sloupku u zastávky. Nápad řeší za nás velice smutné a nezáživné zastávky, které nikoho příliš nezajímají. Toto grafické zlepšení zvýší povědomí cestujících o tom, ve které městě vlastně žijí nebo ho navštěvují. Koncept zastávky je nahraný v úvodní fotografii.
V jaké fázi se nápad (projekt) nachází? (neověřený / ověřený nápad, rozpracovaný / zavedený projekt)
Projekt se nachází ve fázi konceptu, probíhají však přípravné fáze na zastávku Zličín. Vše probíhá ve spolupráci s ROPIDEM. Existují už ale také vytvořené 3D modely a nákresy.
Pro koho je projekt určený, definujte cílovou skupinu.
Projekt je určený pro všechny cestující v Praze. Tento nápad je určený hlavně pro lidi, kteří chtějí obohatit své znalosti a dozvědět se něco zajímavého.
Plánujete zapojit komunitu nebo cílovou skupinu během vývoje projektu?
Ano, již jsme zapojili celou naší školu pomocí ankety v google forms. Tato anketa je tudíž zaměřena na různé věkové kategorii a věříme, že nám poskytne důležité informace.
Jaké jsou existující alternativy k nápadu (projektu) a v čem vnímáte, že je vaše řešení inovativní? Kde jste se inspirovali?
Alternativou může být menší provedení, tzn. pouze malé informační cedule namísto těch velkých. Jsme názoru, že nás projekt je inovativní z pohledu změny, jelikož se jedná o drobnost která ale výrazně zlepší kvalitu MHD.
Kde vnímáte největší překážky z pohledu realizace a z pohledu uplatnění?
Z pohledu realizace se může jednat o vyhlášky apod. Nevíme totiž, jestli by jsme umístěním našeho panelu neporušily nějaký zákon. Z pohledu uplatnění se může jednat o nízký záj em ze strany cestujících. Na to nám ale odpoví již zmíněná anketa.
Představte váš tým. Jaké jsou silné a slabé stránky, jaké je zkušenost týmu s danou problematikou.
Náš tým - Damir, Tadeáš a Martin. Silné stránky: odhodlanost tvořivost týmová spolupráce Slabé stránky: ukvapenost zbrklost Naše zkušenost s problematikou nás provází v našem studiu, tudíž se těchto problémech bavíme každý den a jsme v centru dění.
Jaká je osobní motivace týmu se danému problému (příležitosti) věnovat?
Chceme si dokázat, že i skupinka studentů může hýbat se světem a pomoct dobré věci. Chceme se také seznámit s novými lidmi a načerpat cenné zkušenosti.
Proč byste měli být vybráni mezi TOP 10 nápadů (projektů)?
Protože si myslíme, že nás projekt je jednoduchý ale zároveň maximálně efektivní. Pomáhá zlepšovat kvalitu cestování a zároveň budovat dobré jméno našeho krásného města. Zároveň jsme připraveni projekt dotáhnout projekt až do konce a věnovat mu veškerý náš čas u úsilí.
Otázky poroty

radim
Bylo by možné poskytnout nákresy a fotografie 3D modelů? S kým konkrétně spolupracujete z organizace ROPID?
Ano, určitě bylo. Jelikož to ale nelze nahrát přímo sem, tak po domluvě s paní Radinovou jí 3D modely zašleme na email. Z organizace ROPID spolupracujeme s panem Drápalem a paní Senohrábkovou. Email, který nám v rámci našeho studentského projektu zaslali taktéž přeposíláme paní Radinové.