detail projektu

← všechny projekty
ARTHEPY
další projekt →
Otevřít prezentaci
ARTHEPY
Arthepy
Město
Co si slibujete od účasti v Inovačním maratonu?
Věříme, že účast nám přinese mnoho cenné zpětné vazby od zkušenějších mentorů pro rozvoj našeho vznikajícího projektu. Každá příležitost, o kterou se ucházíme se počítá.
Představte svůj nápad (projekt). Co a jak nápadem řešíte. Jaký má nápad přínos pro město.
Jsme inovativní startup zaměřující se na propojování kreativity s osobním rozvojem. Pracujeme se skupinovou dynamikou a nabízíme certifikované služby v odvětví kreativní terapie, formou rozvojových a volnočasových aktivit. Naším projektem řešíme mezery v nabídce služeb zaměřených na prevenci problémů duševního zdraví, zaměřujeme se na problémy, jako jsou zvládání emocí, budování sebevědomí a sociálních dovedností, či prevenci vyhoření. Kreativní terapie a mentoring poskytují efektivní nástroje pro odbourávání stresu, zpracování traumatu a posílení emocionální odolnosti. Prostřednictvím otevřených lekcí umožňujeme veřejnosti seznámit se s různými kreativně terapeutickými technikami a přístupy. Ukazujeme, že i ve městském prostředí lze najít klid a dosáhnout vnitřní stability, což může výrazně zlepšit psychickou pohodu obyvatelů. Cílem je podporovat jedince v osobním rozvoji a zlepšení jejich duševního zdraví a kvality života.
V jaké fázi se nápad (projekt) nachází? (neověřený / ověřený nápad, rozpracovaný / zavedený projekt)
Startup "ARTHEPY" je momentálně ve fázi pilotního testování, během kterého jsme uskutečnili dvě arteterapeutická setkání, abychom získali zpětnou vazbu. Provádíme dotazníkové šetření a konzultace s expertními odborníky na danou problematiku. Již máme vytvořeno logo a web, a také jsme sestavili tým lektorů. Základní koncept projektu je hotový a od května 2024 plánujeme pravidelně pořádat setkání.
Pro koho je projekt určený, definujte cílovou skupinu.
Cílem je oslovit široké publikum a představit kreativní terapie jako efektivní nástroj osobního rozvoje s terapeutickým přesahem.Zaměřujeme se na tři klíčové skupiny: širokou veřejnost, která hledá emoční stabilitu; rodiny s dětmi, kterým nabízíme speciální akce; firmy, kde organizujeme teambuildingy pro lepší spolupráci.Plánujeme spolupracovat s nadacemi na podporu sociálně znevýhodněných skupin.
Plánujete zapojit komunitu nebo cílovou skupinu během vývoje projektu?
Ano, plánujeme aktivní zapojení komunity a cílových skupin. Již jsme provedli dvě testovací akce, které nám poskytly první zpětnou vazbu od veřejnosti. Pro každou cílovou skupinu máme připravené dotazníky, které nám pomáhají k dalšímu vývoji našich služeb. Speciální akce pro rodiny s dětmi a teambuildingové aktivity jsou navrhovány ve spolupráci s těmito skupinami, aby byly co nejefektivnější.
Jaké jsou existující alternativy k nápadu (projektu) a v čem vnímáte, že je vaše řešení inovativní? Kde jste se inspirovali?
Existujícími alternativami k projektu "ARTHEPY" jsou primárně jednotlivci z odvětví arteterapie, muzikoterapie a z dalších specializovaných služeb. Naše inovace spočívá ve sdružení těchto metod pod jednu střechu a v osvětě o jejich přínosu. Inspirujeme se přímou zkušeností a reakcí na rostoucí problémy s duševním zdravím, což nás vede k hledání holistických řešení pro osobní rozvoj a stabilitu.
Kde vnímáte největší překážky z pohledu realizace a z pohledu uplatnění?
Překážky projektu spatřujeme v nedostatečném porozumění a zkresleném vnímání kreativních terapií veřejností. Snažíme se tyto bariéry překonat za pomoci kvalifikovaných lektorů a důrazem na kreativitu a volnost. Další výzvy zahrnují zajištění supervize, financování, budování značky a získávání důvěry veřejnosti. Celý koncept stavíme tak, aby byl dostupný, přátelský, ale také odborný a důvěryhodný.
Představte váš tým. Jaké jsou silné a slabé stránky, jaké je zkušenost týmu s danou problematikou.
Náš tým tvoří Dana Lišková a Kseniia Babaskin. Spolupracujeme na základě vzájemného respektu a doplňujeme se. Potkaly jsme se v programu Entre Sociale od EU, kde náš startup vznikl. Dana přináší zkušenosti s vizuálním uměním a networkingem, zatímco Kseniia kombinuje IT dovednosti s porozuměním rodinné dynamice. Silou našeho týmu je empatie, kreativní přístup a schopnost týmové práce.
Jaká je osobní motivace týmu se danému problému (příležitosti) věnovat?
Náš tým se k projektu "ARTHEPY" hlásí kvůli osobním zkušenostem s psychickými obtížemi jako úzkostí a vyhořením. Tyto zkušenosti nás inspirovaly využít kreativní a terapeutické techniky, které nám pomohly. Věříme v jejich pozitivní vliv na psychickou pohodu a chceme poskytovat bezpečné prostředí, kde lidé mohou rozvíjet svou vnitřní sílu a odolnost prostřednictvím kreativity a odborného přístupu.
Proč byste měli být vybráni mezi TOP 10 nápadů (projektů)?
Každý projekt v programu je unikátní a my věříme, že "ARTHEPY" přispívá k lepšímu duševnímu zdraví, posiluje společenské vazby a podporuje emoční stabilitu ve společnosti. Pomocí kreativních terapeutických metod poskytujeme nástroje pro duševní rovnováhu. Statistiky a tiskové zprávy potvrzují, že je nyní doba pro rozvoj tohoto projektu, což přispěje k zdravějšímu městskému prostředí.