detail projektu

← všechny projekty
Sportovní Banka
další projekt →
Otevřít prezentaci
Sportovní Banka
Tým Emil
Ekologie
Co si slibujete od účasti v Inovačním maratonu?
Získání kontaktů a zkušeností z projektového managementu a zlepšení svých skills s cílem úspěšné prezentace projektu porotě.
Představte svůj nápad (projekt). Co a jak nápadem řešíte. Jaký má nápad přínos pro město.
SPORTnice je sportovní půjčovna pro volnočasové aktivity za minimální poplatek pro širokou veřejnost s důrazem na cirkulární ekonomiku v Praze. Do projektu bychom rádi zapojili širokou pražskou veřejnost z městských částí, především ve chvíli, kdy se zbavují určité sportovního vybavení a nemají pro něj další využití. My bychom toto sportovní vybavení dále nabízeli široké veřejnosti, která by pro něj využití měla. Pro Prahu by měl projekt především význam z pohledu tvorby příležitostí pro sportovní události s propojením klubových spolků a snadnější nalezení sportovně talentovaných dětí. Dále by měl projekt a cíl zlepšení soft skills u dětí zvýšení odolnosti u dětí a zlepšení sociální komunikace. Naším cílem je stoprocentní využití použitého sportovního vybavení, kdy si zákazník může vypůjčit vybavení, které zrovna potřebuje a do 14 dnů vrátit. Rádi bychom i nadále přiváděli mladou generaci ke sportu a k aktivnímu vyžití se svými vrstevníky.
V jaké fázi se nápad (projekt) nachází? (neověřený / ověřený nápad, rozpracovaný / zavedený projekt)
Projekt jsme aktivně využívali v zahraničí, kde již funguje pár let a těší se značné oblibě. Jak z řad půjčujících, tak ostatních zainteresovaných osob od škol pro retailové půjčovny sportovního vybavení.
Pro koho je projekt určený, definujte cílovou skupinu.
Projekt je určen pro celou škálu skupin. Nicméně bezesporu ho nejraději využijí všichni ti, kteří si chtějí příležitostně vyzkoušet různé sportovní aktivity. Mimojiné bychom rádi cílili především na děti ze sídlišť a sociálně slabých skupin, které mají menší příležitosti k vybavení. Pro rodiče a prarodiče, kteří chtějí trávit čas se svými dětmi aktivně. Pro školky a školy formou sportovních dnů.
Plánujete zapojit komunitu nebo cílovou skupinu během vývoje projektu?
Určitě bychom rádi zapojili celou škálu komunit. Od škol, širokou veřejnost, sportovní značky, tělovýchovné spolky a popřípadě církevní organizace.
Jaké jsou existující alternativy k nápadu (projektu) a v čem vnímáte, že je vaše řešení inovativní? Kde jste se inspirovali?
Rádi bychom do projektu vnesli větší zapojení se spolky a školami. Nabízí se zde i zapojení spolupráce s církví. Slabou stránkou zahraničního projektu vnímáme špatnou propagaci projektu, kterou bychom právě skrze školy a různé spolky rádi zlepšili.
Kde vnímáte největší překážky z pohledu realizace a z pohledu uplatnění?
Největší překážku vnímáme z pohledu potřebného získání určité úrovně sportovního vybavení a pestrou škálu. Tohoto bychom rádi docíli ze začátku, určitou spoluprací se sportovními značkami, které by nám určité sportovní vybavení mohli poskytnout. Poněvadž v rané fázi bude dle našeho názoru vcelku složité od široké veřejnosti zkompletovat pestrou nabídku sportovního vybavení. Dále nevrácení vybavení
Představte váš tým. Jaké jsou silné a slabé stránky, jaké je zkušenost týmu s danou problematikou.
Jsme dva sportovci tělem i duší. Naše osudy se protly v malé kopané a florbalu před cca 7 lety. Kdy od té doby spolu vyrážíme na různé výlety po Evropě, ať se jedná o pěší turistiku či rybářské expedice. Vojta je více extrovertní typ, já jsem něco mezi a více zaměřen na analytickou část projektu.
Jaká je osobní motivace týmu se danému problému (příležitosti) věnovat?
Oba dva rádi vyrážíme na různé turistické expedice a z tohoto důvodu si myslíme, že pro mladé lidi by byla SPORTnice super příležitost. Pokud by chtěli vyjet na nějaký vandr, tak by si zde lehce půjčili potřebné vybavení za zlomek ceny. Mimo jiné pocházím ze sídliště a v mládí jsem se spolužáky po škole většinu času strávili na hřišti sportem a leckdy nám chybělo potřebné sportovní vybavení.
Proč byste měli být vybráni mezi TOP 10 nápadů (projektů)?
Projekt bychom rádi realizovali, jelikož věříme, že by byl (nejen) pro mladé Pražany přínosem a důvodem pro zlepšení sportovního a mezilidského vyžití v Praze. Projekt řeší určitou formu sdílené ekonomiky a zároveň nabízí lidem ušetřit místo v domácnosti. Napojení projektu na sportovní spolky, které by mohly snadněji identifikovat talent i u dětí. Projekt by mohl také rozvíjet sociální vztahy dětí
Otázky poroty

radim
Jakým způsobem byste vybavení nabízeli? Přes webové stránky? Máte nějak řešení prostory?
Ze zacatku projektu bychom urcite fungovali na podobnem principu jako klasicke ski/bike pujcovny. Radi bychom projekt vytvorili co nejprivetivejsi a nejjednodussi pro verejnost s dopadem lidskeho kontaktu. Nicmene do budoucna se urcite nebranime i webu (kontakty na frontaky mam). K otazce prostor rad bych oslovil nejake skoly/ci spolky, cirkev neb Mestske casti zdali nemaji k dispozici volny prost
iva
Jak je vaše konkurence?
S ohledem na konkurenci nejsem si vedom zadne podobne nabidky, krome klasickych ski/bike pujcoven a sportovni maloobchody. Na kick off akci, nekdo zminoval, ze v Hybernske funguje podobny projekt, ale je zameren na vseobecne veci. My bychom radi cilili pouze na sport a volnocasove aktivity.