detail projektu

← všechny projekty
V první řadě já
další projekt →
Otevřít prezentaci
V první řadě já
V první řadě ja
Město
Co si slibujete od účasti v Inovačním maratonu?
Založení projektu, který pomůže lidem sdílet své zkušenosti v rámci dané problematiky, jejich rozvoj a pomoc. Od účasti očekáváme pomoc pro založení, zkušenost a sdílení s ostatnimi kolegy.
Představte svůj nápad (projekt). Co a jak nápadem řešíte. Jaký má nápad přínos pro město.
Organizace, která pomáhá lidem, kteří mají zkušenost nebo jsou ve vztahu s narcistickou osobou nebo manipulátorem. Organizace, která bude mít svoji komunitu z lidí, kteří takovou zkušenost mají, rozšíření povědomí o této problematice mezi veřejnost. Jelikož většinou se o této problematice lidé dozvídají až když je pozdě nebo vůbec. Brát to jako prevenci, že nějaká taková problematika mezi lidmi existuje a její následky jsou kolikrát hodně nepříjemné až tragické, kdy dochází k pokusům o sebevraždu či sebepoškozování, psychické problémy a deprese. Poskytnout těmto lidem pomoc, sdílet zkušenost, předávat rady. Tato pomoc je velmi důležitá, jelikož vztah s narcistou člověka dokáže odstřihnout od přátel a rodiny, kdy na pomoc už často nikdo nezbyde. V ideálním případě možnost i krátkodobého ubytování pro takové osoby (matky s dětmi), kdy se žena s dítětem rozhodne odejít od manipulátora (narcisty) ale dlouhodobě je odstřihnutá od financí, práce, atd.
V jaké fázi se nápad (projekt) nachází? (neověřený / ověřený nápad, rozpracovaný / zavedený projekt)
rozpracovaný projekt
Pro koho je projekt určený, definujte cílovou skupinu.
Všichni, kteří jsou v situaci, kdy si neví rady a jsou obětmi narcistického a manipulativního zneužívání.
Plánujete zapojit komunitu nebo cílovou skupinu během vývoje projektu?
Během vývoje nejspíše ne ale po rozjetí projektu to bude nezbytná součást.
Jaké jsou existující alternativy k nápadu (projektu) a v čem vnímáte, že je vaše řešení inovativní? Kde jste se inspirovali?
Inspirace proběhla z osobní zkušenosti, kdy pomoc bylo strašně těžké vyhledat a nezbylo než si pomoci sama, kdy věřím, že pro osoby s menší sebedůvěrou a bez lidí, kteří by poskytli podporu by to bylo velmi těžké a jak už jsem zmínila, mnohdy by to mohlo skončit až třeba u pokusu o sebevraždu.
Kde vnímáte největší překážky z pohledu realizace a z pohledu uplatnění?
Z pohledu uplatnění skoro žádné, věřím, že spoustě lidem se taková pomoc a organizace bude hodit a budou ji lidé vyhledávat. A z pohledu realizace asi nejspíše v oblasti financí vidím největší překážky.
Představte váš tým. Jaké jsou silné a slabé stránky, jaké je zkušenost týmu s danou problematikou.
Zkušenosti jsou k nezaplacení, jelikož jsou osobní. Už jsem toto slyšela z více stran, že osobní zkušenost v tomhle směru je mnohem více než nastudovaný materiál. Silné stránky - odhodlání a víme, že když to chceme tak to dokážeme. Slabé stránky - chybí trochu financí na to aby to mělo opravdu smysl a nebylo to jen něco malého. Rádi bychom vybudovali prostory, kam lidé budou docházet pro rady.
Jaká je osobní motivace týmu se danému problému (příležitosti) věnovat?
Tím, že nápad vychází z vlastní zkušenosti, tak motivace se tomuto projektu věnovat je maximální.
Proč byste měli být vybráni mezi TOP 10 nápadů (projektů)?
Jelikož takové centrum v Praze není, vzhledem k tomu, že v Praze je obrovské množství lidí a žití v Praze je psychicky náročnější než mimo ní, věřím že mít hlavní sídlo v Praze by byla skvělá základová deska. Psychická odolnost lidí je čím dál horší a je potřeba s tím něco dělat, začít osoby chránit min. dát jim tu možnost, mít se kam se obrátit (ne za 3 měsíce až vás někdo objedná ale okamžitě).